Jump to content


Photo
- - - - -

Official Topic: Windows 8 Developer Preview

Windows 8

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Karl

Karl

    Missing In Action

  • Management
  • 695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Where Tony Can't Get Me

Posted 14 September 2011 - 06:06 AM

The Windows 8 Developer Preview is out and about, and it runs great. Share your thoughts, hints and tips and more here.

desktop.jpg

Personally i think the build runs great, it seems stable enough and runs quickly. I find it a bit annoying to switch from the Immersive UI to Explorer just to use an Application but that's to be expected.


Keyboard Shortcuts

Windows logo key+spacebar Switch input language and keyboard layout

Windows logo key+Y Temporarily peek at the desktop

Windows logo key+O Locks device orientation

Windows logo key+V Cycles through toasts

Windows logo key+shift+V Cycles through toasts in reverse order

Windows logo key+Enter Launches Narrator

Windows logo key+PgUp Moves tiles to the left

Windows logo key+PgDown Moves tiles to the right

Windows logo key+Shift+ .Moves the split to the left

Windows logo key+. Moves the split to the right

Windows logo key+F Opens File Search App

Windows logo key+C Opens Charms Bar

Windows logo key+I Opens Settings charm

Windows logo key+K Opens Connect charm

Windows logo key+H Opens Share charm

Windows logo key+Q Opens Search pane

Windows logo key+W Opens Settings Search app

Windows logo key+Z Opens App Bar

#2 martin

martin

    Established Member

  • Management
  • 130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham England

Posted 14 September 2011 - 07:21 AM

Must just be me getting old but i cannot install it lol

#3 Karl

Karl

    Missing In Action

  • Management
  • 695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Where Tony Can't Get Me

Posted 14 September 2011 - 12:28 PM

what happens when you try?

#4 martin

martin

    Established Member

  • Management
  • 130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham England

Posted 14 September 2011 - 01:01 PM

The dvd will not boot from start up. It will install over my win 7 but hay who wants to do that. Not sure if its just a burn error.

#5 Mak213

Mak213

    Established Member

  • Established
  • 62 posts
  • Gender:Male

Posted 14 September 2011 - 10:14 PM

Sounds like a Burn error. Mine installed properly with dual boot with Win7. I even got a spiffy new selection screen. Posted Image

I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my Spaces page!
This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object.
Phone: Motorola Atrix 4G | Tablet: Samsung Galaxy Tab WiFi Only
Posted Image
PC: Case: Apevia X-Cruiser | CPU: AMD Phenom II X4 940 | Heatsink: Thermalright Ultra eXtreme 120 (TRUE) | Motherboard: Biostar TA785GE 128M | RAM: 4GB OCZ DDR2 1066MHz | Graphics Card: EVGA 8800GTX 768MB
OS's: Windows 7 64 Bit and Ubuntu 10.10
Posted Image Posted Image
Blog | Twitter


#6 Karl

Karl

    Missing In Action

  • Management
  • 695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Where Tony Can't Get Me

Posted 15 September 2011 - 05:26 AM

The dvd will not boot from start up. It will install over my win 7 but hay who wants to do that. Not sure if its just a burn error.


Run setup from the sources folder within windows 7, it should let you create a dual boot...obviously tread carefully.

mak213, the dual boot is nice ain't it :smile:

#7 Mak213

Mak213

    Established Member

  • Established
  • 62 posts
  • Gender:Male

Posted 15 September 2011 - 08:18 AM

Yes the new dual boot gfx is very nice. :lolu:

I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my Spaces page!
This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object.
Phone: Motorola Atrix 4G | Tablet: Samsung Galaxy Tab WiFi Only
Posted Image
PC: Case: Apevia X-Cruiser | CPU: AMD Phenom II X4 940 | Heatsink: Thermalright Ultra eXtreme 120 (TRUE) | Motherboard: Biostar TA785GE 128M | RAM: 4GB OCZ DDR2 1066MHz | Graphics Card: EVGA 8800GTX 768MB
OS's: Windows 7 64 Bit and Ubuntu 10.10
Posted Image Posted Image
Blog | Twitter


#8 Karl

Karl

    Missing In Action

  • Management
  • 695 posts
  • Gender:Male
  • Location:Where Tony Can't Get Me

Posted 15 September 2011 - 08:57 AM

There is now an app that allows you to switch between the immersive/metro ui and the windows 7 style startmenu with classic explorer

Posted Image

Download Here

#9 martin

martin

    Established Member

  • Management
  • 130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham England

Posted 20 September 2011 - 07:43 AM

I did get it to install thanks to karls advice but then it would not shut down so i had to force it to shut down and that managed to feck up the MBR so had to take it back to factory settings. Lost loads of data so not going to try it again.

#10 Mak213

Mak213

    Established Member

  • Established
  • 62 posts
  • Gender:Male

Posted 20 September 2011 - 08:43 AM

I can tell you form personal experience that shutting down or even restarting Win8 at times can take multiple tries. I have had it happen to me multiple times where I clicked Restart, it would go through the process then go back to my desktop. I had to them go through the process again and it did the same thing. It took me like 3 tries or more to finally get it to restart. But it finally did. Along with that, the shut down process can take a bit longer than Win7. When I went through my massive program install it took Win8 almost 15 minutes to go through the restart process. Much longer than it ever did for any previous version. Guess that is why this is a Preview and not even the Beta yet.

I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my Spaces page!
This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object.
Phone: Motorola Atrix 4G | Tablet: Samsung Galaxy Tab WiFi Only
Posted Image
PC: Case: Apevia X-Cruiser | CPU: AMD Phenom II X4 940 | Heatsink: Thermalright Ultra eXtreme 120 (TRUE) | Motherboard: Biostar TA785GE 128M | RAM: 4GB OCZ DDR2 1066MHz | Graphics Card: EVGA 8800GTX 768MB
OS's: Windows 7 64 Bit and Ubuntu 10.10
Posted Image Posted Image
Blog | Twitter


#11 martin

martin

    Established Member

  • Management
  • 130 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham England

Posted 20 September 2011 - 06:02 PM

It did do me a favour though alex as i was due a clean up. Just got lazy and did not do a backup first so stupid me lol

#12 Mak213

Mak213

    Established Member

  • Established
  • 62 posts
  • Gender:Male

Posted 20 September 2011 - 08:38 PM

Yeah I am due for a fresh install myself. Thank goodness I got Win8 operating the way I want so that I don't have to waste a day redoing Win7. :lol:

I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my Spaces page!
This is what happens when an unstoppable force meets an immovable object.
Phone: Motorola Atrix 4G | Tablet: Samsung Galaxy Tab WiFi Only
Posted Image
PC: Case: Apevia X-Cruiser | CPU: AMD Phenom II X4 940 | Heatsink: Thermalright Ultra eXtreme 120 (TRUE) | Motherboard: Biostar TA785GE 128M | RAM: 4GB OCZ DDR2 1066MHz | Graphics Card: EVGA 8800GTX 768MB
OS's: Windows 7 64 Bit and Ubuntu 10.10
Posted Image Posted Image
Blog | Twitter






Also tagged with one or more of these keywords: Windows 8

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users